Meer informatie over de tweedaagse training:

 

  • Het Video-Assessment duurt 40 minuten.
  • In deze 40 minuten komen de eerste 2 stappen van het mediationproces aan bod. De intakefase en exploratiefase.
  • De intakefase; weet de mediator te benoemen wat mediation is? Wat is de taak van de mediator en wat is zijn werkwijze? Voor het Assessment mag dit samen maximaal ca 7 minuten zijn, om te komen tot een werkbare relatie met de deelnemers. 
  • De exploratiefase begint met de vraag “wie wil beginnen te vertellen wat er volgens hem/haar speelt” waarop de deelnemer zijn verhaal kan doen en de mediator geleerde vaardigheden en technieken toepast. Vervolgens vraagt de mediator de andere deelnemer zijn verhaal te doen en zo loopt de mediation verder. Wij letten met name op “het doel van de vraag” wat wil men daar mee bereiken en volgen de vragen in een logische volgorde (NLP)

  • Dag 1 wordt met name geoefend op de houding en vaardigheden van de aankomende mediator. Op deze manier leer je wat je in 40 minuten wel of niet laat zien. Het laten zien, wil zeggen de wijze hoe de mediator zich presenteert en profileert. Zit er een mediator die ook daadwerkelijk de regie heeft over het mediationproces om de deelnemers op een veilige en gestructureerde wijze te begeleiden? Faciliteert de mediator de deelnemers in de mediation door actief te luisteren en de juiste vragen te stellen? Weet de mediator hoe om te gaan met de emoties van de deelnemers?
  • Dag 2 wordt één opname gemaakt van 40 minuten met acteurs. De mediator krijgt een rollenspel, vaak passend bij zijn/haar competenties.  De praktijk leert dat met het voorbereiden bij elke kandidaat, het rollenspel en de feedback/evaluatie meestal ca 1,5 uur nodig is. Dat betekend 2 kandidaten ‘s morgens en 2 kandidaten ‘s middags. Zowel op dag 1 en 2 worden video opnames gemaakt en opgenomen op een eigen SD kaart. De deelnemer krijgt na de opname op dag 2 te horen “de opname is niet voldoende om in te sturen” of  “de opname zou een kans maken om te kunnen slagen”.
  • Concreet zijn er 2 trainers aanwezig, één voor het begeleiden van de deelnemer en die de opname maakt en één die de feedback geeft. Tevens krijg je als  deelnemer ook van de acteurs feedback, zodat je zelf kan besluiten of je de video wel of niet gaat insturen.
  • Is dag 2 geen passende opname gemaakt, dan kan de deelnemer zich voor een nieuwe opnamedag inschrijven. Is men al geruime tijd “uit de roulatie” dan kan de deelnemer wel eens mee doen in een al lopende opleiding. ( bij kleine groepen werkt dat beter dan bij grotere aantallen).

Kosten van de 2 daagse assessmenttraining zijn € 750,00 BTW vrij per persoon, inclusief  koffie, thee, water, lunch en locatiekosten

Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.