Sander Kats

MfN Registermediator | Trainer

Sander Kats heeft een opleiding gedaan in onderwijs en is didactisch zeer bekwaam. Hij is als trainer actief op het gebied van mediation en digitale vaardigheden. M.b.t. mediation gaat dat vooral over de communicatieve en sociaal- psychologische kant van het omgaan met conflictsituaties.

Bij kwesties is het nooit de vraag wie er gelijk heeft. Het gaat om hoe het zover gekomen is; wat de onderliggende patronen en belangen zijn; wat de conflictpartijen heeft bewogen om te doen wat ze doen en vooral hoe ze – met elkaar – verder willen in het leven.

In het onderwijs en in het leven verbaasde ik mij altijd over het zoeken naar “de waarheid”, de juiste straf en de bijbehorende verslaglegging. Ik deed dat anders: het gaat over de gedachte en belevenis van een situatie die ieder voor zich op zijn eigen wijze beleeft en dat men begrijpt dat ieder mens daar verschillend in is. De vraag is dan: hoe gaat men daarmee om?

Toen ik ontdekte wat mediation was en hoe breed inzetbaar het is, heb ik mij tot doel gesteld zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze prachtige alternatieve vorm van conflicthantering. Ik denk dat mediation voor iedereen van meerwaarde kan zijn, hoe hoog het conflict ook is opgelopen.

www.sanderkats.nl

Scroll naar top