Guus Bax

Hoofdtrainer Joure – MfN-register mediator,  docent aan bij life mediation, bijzonder curator jeugdigen, vertrouwenspersoon en auteur van de Kunst van het Kiezen.

 Studies

Aan de Hogeschool Haarlem studeerde ik maatschappelijk werk. Aan de Hogeschool Rijnmond studeerde ik management, organisatiekunde en beleid. Aan de overheidsacademie Noord-Nederland in Groningen en Assen studeerde ik welzijn, onderwijs en sociale zaken.

De opleiding tot mediator volgde ik aan de Hogeschool Leiden en in 2015 volgde ik aan de Universiteit van Leiden de opleiding voor bijzonder curator jeugdigen.

Werkzaamheden

Ik kan inmiddels terugkijken op ongeveer 45 jaar werkervaring bij politie, sociale dienst in grote steden en kleine plaatsjes. Sinds 1 juni 2005 werkzaam als vrijgevestigde mediator met de specialisatie familie-mediation en bestuurs-mediation (conflicten met de overheid).

De Kunst van het Kiezen

Onderhandelen met iemand die niet weet wat hij wil is lastig. Om de twijfelaar te helpen om tot een keus te komen heb ik een methode ontwikkelt en daarover een boek geschreven dat is uitgegeven in de mediationreeks door de wetenschappelijke uitgever SDU. Ook geef ik eendaagse trainingen en driedaagse cursussen over dit onderwerp.

Vrijwilligerswerk

Voor de Nederlandse Mediator vereniging Noord-Nederland (NMv-Noord-Nederland) zit ik in de activiteitencommissie. Namens de Vereniging van eigenaren (VVE) van de bedrijfsverzamelgebouw zit ik in het bestuur.

Passie en hobby’s

Mijn grote passie is formule 1-autoracen. Golfen is mijn actieve sport. Modeltekenen,  bier brouwen en lezen zijn mijn andere hobby’s.

Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.