PE-trainingen bij LifeMediation, NLP en Enneagram

Binnenkort gaat LifeMediation starten met het aanbieden van diverse trainingen (PE-trainingen) op het gebied van mediation. Het gaat onder andere om trainingen NLP in Mediation en Enneagram in mediation. Ook zullen we specialisatietrainingen gaan aanbieden zoals alimentatierekenen. Het doel is de mediator zo vaardig mogelijk te krijgen om zijn eigen praktijk meer en meer vorm te kunnen geven.
Hieronder alvast een beschrijving van de opzet NLP in Mediation.

Neuro Linguistisch Programmeren, het proces van communicatie en persoonlijke effectiviteit, waarin u helemaal uzelf kunt zijn.

Voorbij uw eigen wijze van communicatie.
In conflictsituaties is het belangrijk de juiste gereedschappen bij u te hebben voor een prettige en vloeiende communicatie. Om over de vaardigheden te beschikken om doelgericht en effectief met betrokkenen naar een gewenste oplossing te gaan.
De Mediator/Coach heeft de regie over het proces. NLP is een rijke bron voor zelfreflectie, zelfkennis en zelfacceptatie.

Doelstellingen van de training

  • Communiceren op inhoud, wel of niet?
  • De betekenis van communicatie wordt bepaald door de vorm
  • We leren in de vorm de patronen herkennen, zogenaamde metaprogamma’s
  • Inzicht verkrijgen in je eigen Metaprogamma’s en in die van anderen
  • Dit leidt tot betere communicatie, efficiëntere samenwerking en levert een effectievere performance.
  • Is de Mediator/Coach verantwoordelijk voor het resultaat?
  • U leert zich bewust te worden van het denkkader, de drijfveren en gedragspatronen en het effect hiervan op uw mediationstijl en uw neutraliteit als mediator/Coach.

Voor wie is de training bestemd?
Voor professionals die op een effectieve wijze willen leren de NLP gereedschappen in te zetten in communicatie ter voorkoming van conflicten. Tevens zich in conflictsituaties bewust te zijn van het belang om de regie van het proces te hebben en houden.
Voor een ieder die op een heldere manier inzicht in zichzelf en anderen wil krijgen door de mogelijke eigen Metaprogamma’s te onderzoeken.

Aandachtspunten:
Met behulp van het NLP communicatiemodel en de NLP gereedschappen te komen tot effectief communiceren. Emoties op een respectvolle wijze effectief te leren gebruiken en om te buigen tot open en opbouwend communiceren

Door van onbewuste naar bewuste communicatie te gaan, leert u zich zelf beter begrijpen, verbetert de samenwerking met anderen en bent u in staat tot effectiever leidinggeven, coachen, adviseren, en het begeleiden van conflicten.

Deze interactieve training biedt een afwisseling tussen theorie en praktijk om de kennis tot leven te brengen. Met behulp van NLP oefeningen leert u uw eigen Metaprogamma’s kennen en deze, als u dit wenst, om te vormen tot kwaliteiten. Door groeiend zelfinzicht leert u gedrag en het effect hiervan op anderen beter te begrijpen en in te zetten in uw werk.
Als mediator/Coach merkt u hoe u meer inzicht krijgt in de structuur van conflicten en vraagstukken door uit de inhoud te blijven.
U kunt daardoor het proces optimaler begeleiden

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.