PE punten mediation

PE punten mediation behalen, dat kan bij Lifemediation.

Permanente Educatie is een vereiste binnen het domein van mediation. De Stichting Kwaliteit Mediators (SKM) vraagt MfN-registermediators om elke drie jaar minimaal 48 uur te investeren in erkende opleidingen en trainingen, en hiermee PE-punten te behalen. Deze punten kunnen worden verkregen via activiteiten zoals intervisie, supervisie, vakontwikkeling, co-mediation en publicaties. Het behalen van PE-punten is essentieel en wij als instituut ondersteunen deelnemers bij het verkrijgen ervan. Intervisie en supervisie omvatten 2 uur bijeenkomsten, terwijl vaardigheden (categorie 1A) en kennis (categorie 2) over een periode van 3 jaar 30 PE-punten beslaan.  Voor deelname aan specialisatieopleidingen ook PE-punten aangevraagd.

Lees hier meer over het behalen van PE punten.

PE Punten Mediation

Mediator worden?

MfN Register Mediator

Een professionele en kundige MfN mediator worden?

€ 3.675,-
vrijgesteld van BTW

Assessment training

De laatste stap naar jouw MfN registratie: het praktijkexamen!

€ 775,-
vrijgesteld van BTW

MfN Familie Mediator

Word een echte scheidingsspecialist!


€ 2.975,-
vrijgesteld van BTW

Nieuwe Masterclasses!

Volg een van onze nieuwe Masterclasses van André Tolman.

€ 225,-                            vrijgesteld van BTW

Opeldingen

Ontwikkelingen

Het behalen van PE punten mediation, is van groot belang voor MfN-registermediators, omdat het aangeeft dat ze zich blijven ontwikkelen en up-to-date blijven met de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Het bijwonen van intervisie en supervisiebijeenkomsten helpt mediators om te reflecteren op hun eigen praktijk en te leren van de ervaringen van collega’s. Daarnaast bieden trainingen en opleidingen de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden en kennis op te doen en bestaande vaardigheden verder te ontwikkelen. Door het regelmatig behalen van PE-punten toont de mediator aan dat hij of zij investeert in de kwaliteit van de dienstverlening en zich committeert aan de ethische normen en waarden die de beroepsorganisatie SKM stelt.

Wil jij Mediator worden?

En precies weten waar je aan toe bent?

Download dan onze GRATIS studiegids!

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer....

Communicatie

Tijdens het bepalen van PE punten mediation staat communicatie centraal, waarbij je leert om op een effectieve manier te communiceren tijdens bemiddelingssituaties. Je verwerft vaardigheden zoals actief luisteren, het oppikken van non-verbale signalen en het stellen van de juiste vragen. Bovendien ontwikkel je de bekwaamheid om helder en begrijpelijk te communiceren met de partijen die je begeleidt. Deze communicatieve vaardigheden zijn van essentieel belang om je als mediator te laten registreren en te voldoen aan de strenge eisen van het register voor mediators.

Regie

In de mediator opleiding draait het om het ontwikkelen van vaardigheden in het leiden en sturen van het mediationproces, conform de richtlijnen van het mediator register. Je leert hoe je de regie kunt voeren, waarbij je verantwoordelijkheid draagt voor het begeleiden en sturen van de gesprekken. enorm belangrijk bij het halen van PE punten mediation. Door het beheersen van regievaardigheden en het naleven van de gedragscode van het register, demonstreer je jouw professionaliteit en bekwaamheid als mediator. 

Ethiek

Tijdens de opleiding tot mediator wordt veel aandacht besteed aan ethiek en integriteit, met inachtneming van de voorschriften van het mediator register. Als mediator leer je om morele dilemma’s te herkennen en te beoordelen, en om beslissingen te nemen die passen bij de ethische normen en waarden van het register. Door je bewust te zijn van de ethische kwesties en jezelf te toetsen aan de gedragscode van het register, creëer je een solide basis voor een professionele en verantwoordelijke praktijk als mediator. Enorm belangrijk voor het behalen van PE punten mediation.

Conflicten

Tijdens de opleiding tot mediator krijg je uitgebreid inzicht in effectieve conflicthantering volgens de richtlijnen van het mediator register. Je leert conflictanalyses uit te voeren, de dieperliggende oorzaken te begrijpen en passende interventiemethoden toe te passen. Door het ontwikkelen van vaardigheden in het omgaan met conflicten en het naleven van de gedragscode van het register, ben je in staat om professioneel conflicten te begeleiden en duurzame oplossingen te vinden.

Heb je interesse of een vraag? Neem contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews Masterclass Familiemediator

Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.