Wil jij een succesvol mediator worden? Volg dan onze Basisopleiding MfN Registermediator.

Onze trainers hebben allemaal veel praktijkervaring en diepgaande theoretische kennis. Ze verzorgen met veel inzet, humor en creativiteit doelgerichte trainingen en opleidingen. Er is niet alleen veel aandacht voor de theoretische kennis, maar juist ook voor de praktijk. De aansprekende praktijkvoorbeelden zorgen voor trainingen met een uitdagend karakter.

In onze trainingen staan ‘learning by doing’ en interactief bezig zijn centraal. Samen met je medestudenten werk je bijvoorbeeld aan je mediation vaardigheden, aan conflictbemiddeling en aan het opbouwen van vertrouwensrelaties, maar ook aan de juridische kant van mediation. Bovendien leer je veel over jezelf en over je eigen kernkwaliteiten.

Voordelen Lifemediation
Tablet

Vraag onze GRATIS studiegids aan

Over Ons
De belangrijkste overwegingen om te kiezen voor Lifemediation:
 • Altijd in de buurt door heel Nederland.
 • Leer jezelf kennen.
 • Veilige leeromgeving.
 • Goede nazorg!
 • Praktische tools om je eigen praktijk te beginnen.
 • Goede prijs.
 • Veel aandacht voor oefeningen en feedback.
 • Praktisch en inhoudelijk, je kunt er wat mee!
 • Inspirerende trainers.
 • Kort traject van 2 maanden.
De Mediator staat centraal

In onze trainingen staan ‘learning by doing’ en interactief bezig zijn centraal. Bij ons instituut leren we om te gaan met de praktijk en niet de theorie uit het boek. Samen met je medestudenten werk je aan mediation vaardigheden, conflictbemiddeling en het opbouwen van vertrouwensrelaties. We leren je het gestructureerde proces, van intake, opening – exploratiefase, naar onderhandelen, het vastleggen van het resultaat en de nazorg. Ook de meer inhoudelijke juridische kant van mediation en het werken onder de MfN voorwaarden komt voldoende aan de orde, zodat de deelnemers op kunnen gaan voor het theorie-  (de kennistoets) en praktijk- (assessment) examen.  Daarna kun je je inschrijven als MfN Registermediator.

Wij zijn er van overtuigd dat “De Mediator” het belangrijkste instrument is, om het mediationproces tot een goed einde te brengen. Je zelf voldoende kennen, je neutraal en voldoende onpartijdig opstellen, je “rode knop” herkennen, het komt allemaal aan de orde. Inzicht krijgen en je zelfbewustzijn vergroten, geeft vertrouwen om je eigen conflict aan te gaan als mediator. Voor de mediator is feedback en zelfkritiek een belangrijk instrument om het beroep van Mediator  professioneel en deskundig te kunnen uitvoeren.

Contact opnemen of een andere vraag?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Onze kernwaarden
Onze kernwaarden

Onze trainers zijn didactisch onderlegd en hebben allemaal veel praktijkervaring en diepgaande kennis over communicatie en mediation. Ze verzorgen met veel inzet, humor en creativiteit de trainingen. Er is aandacht voor theoretische kennis, maar juist ook voor de praktijk. De aansprekende praktijkvoorbeelden zorgen voor trainingen met een uitdagend karakter.

Geaccrediteerd.
Lifemediation is een door Stichting Kwaliteit Mediators (MfN) geaccrediteerd opleidingsinstituut.

Gecertificeerd
LifeMediation is een CRKBO HBO+ geregistreerde instelling en 0% btw is van toepassing.

Missie
Lifemediation.nl kent als missie “learning by doing”. Wij leiden mensen op vanuit de praktijk en zijn als trainers door ervaring bekend met wat wel of niet gaat werken. We leren van elke dag die er is en werken toekomstgericht.

Visie
Kennis is regie.

Onze Methode

Je kan pas leren als je het begrijpt en die taak stellen wij ons als trainers ook, dat we het duidelijk en begrijpelijk overbrengen, zodat de deelnemers in de opleiding gaan begrijpen wat het betekend om mediator te zijn. Wat je als mediator hebt te doen, namelijk een veilige en vertrouwelijke omgeving creëren, vanuit een gestructureerd proces, voor de deelnemers in de mediation.

Dat de deelnemers vrijwillig aan de mediation deelnemen en dat de deelnemers zich ook willen inspannen om er samen uit te komen en voor hun eigen belang kunnen opkomen. Dat iedere deelnemer zijn eigen perceptie heeft op de gebeurtenis, zijn eigen verhaal heeft, zijn gevoelens en gedrag duidelijk kan maken, zodat de andere deelnemer kan horen, zien en voelen wat dit heeft gedaan of heeft gebracht bij beiden en ze van elkaar kunnen gaan begrijpen en inzicht en bewustwording ontstaat bij de deelnemers aan de mediation.  De procedurele rechtvaardigheid om je stem te laten horen en daarmee direct invloed kan uitoefenen op de uitkomst.

In de opleiding leren we de deelnemers aan de opleiding dat de mediator het proces “faciliteert” en een transformatie op gang brengt door het bewustzijn en inzicht die de deelnemers krijgen, zodat ze samen instaat zijn, om tot de gewenste en duurzame afspraken te komen. Vanuit zijn neutrale onpartijdige positie heeft de mediator geen belang in de uitkomst en kan met de opgedane kennis en ervaring de regie voeren over het mediationproces. Wil je mediator worden?

Onze Methode
Onze Passie

Met passie willen wij leven en werken. Met passie willen wij op de goede manier met de natuur en de omgeving omgaan. Ons opleidingsinstituut en onze werkwijze is gebaseerd op werk- en levenservaringen.

We vullen deze levenshouding aan met ons motto “Zonder conflict geen groei” of te wel “het leven is leren”. Je kunt pas leren als je begrijpt waar het over gaat. Zo werkt het ook met conflicten. Ben je in staat in te zien dat een conflict voortkomt uit jezelf? Ben je in staat feedback (kritiek) te accepteren? Ben je bereid de consequenties daaruit trekken? Al met al hebben mensen conflicten, meningsverschillen, standpunten en het opkomen voor je eigen belang nodig om te kunnen groeien.

Waar het bij conflicten omgaat is, dat ze nooit te lang mogen duren, want dan worden ze een onderdeel van jouw leven. Jij of je omgeving kan daar last van krijgen. Het is belangrijk dat je leert goed om te gaan met conflicten. Conflicthantering is bepalend of jij de regie kan krijgen over het conflict en dus je eigen leven kan regisseren.

Scroll naar boven

Schrijf je in en

Ontvang de laatste informatie over Mastereclasses
en PE punten

Aanvragen Studiegids

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.