Opleiding Scheidingsmediator

Opleiding Scheidingsmediator is een waardevolle reis naar het verwerven van expertise in het begeleiden van scheidingssituaties. Tijdens dit intensieve traject word je ondergedompeld in de kennis en vaardigheden die essentieel zijn voor het effectief bemiddelen tussen scheidende partners. Je leert alles over de juridische, emotionele en financiële aspecten van echtscheidingen en krijgt inzicht in de specifieke behoeften en belangen van beide partijen. Met begeleiding van ervaren professionals ontwikkel je de nodige communicatieve en onderhandelingsvaardigheden om duurzame en rechtvaardige oplossingen te vinden. Deze opleiding biedt een stevige basis om een succesvolle scheidingsmediator te worden en positieve verandering te bewerkstelligen in complexe scheidingssituaties.

Opleiding Scheidingsmediator

MfN Register Mediator

Een professionele en kundige MfN mediator worden?

€ 3.675,-
vrijgesteld van BTW

Assessment training

De laatste stap naar jouw MfN registratie: het praktijkexamen!

€ 775,-
vrijgesteld van BTW

MfN Familie Mediator

Word een echte scheidingsspecialist!


€ 2.975,-
vrijgesteld van BTW

Nieuwe Masterclasses!

Volg een van onze nieuwe Masterclasses van André Tolman.

€ 225,-                            vrijgesteld van BTW

Opeldingen

Het traject

Het traject van de opleiding Scheidingsmediator is een uitgebreid en boeiend leerproces dat je voorbereidt op het begeleiden van scheidingsprocedures. Tijdens dit traject krijg je diepgaande kennis over de juridische, emotionele en financiële aspecten van scheidingen. Je ontwikkelt vaardigheden in communicatie, conflicthantering en onderhandelingstechnieken. Daarnaast leer je empathie en begrip te tonen voor beide partijen, zodat je in staat bent om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren. Door middel van praktische oefeningen en begeleiding van ervaren professionals bouw je zelfvertrouwen op en ontwikkel je de nodige expertise om scheidende stellen te helpen bij het vinden van duurzame oplossingen.

Wil jij Mediator worden?

En precies weten waar je aan toe bent?

Download dan onze GRATIS studiegids!

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer....

Communicatie

Ontdek in onze opleiding scheidingsmediator de cruciale rol van effectieve communicatie. Leer proactief luisteren, non-verbale signalen interpreteren en doeltreffende vragen stellen. Verken technieken om begrip te bevorderen en misverstanden op te lossen. Bouw vertrouwen en openheid tussen partijen op voor duurzame oplossingen en harmonieuze samenwerking. Versterk je communicatieve vaardigheden met onze opleiding en bereik succes in bemiddeling! Schrijf je nu in voor een vliegende start.

Juridische aspecten

Ontdek in onze opleiding de cruciale juridische aspecten bij bemiddeling. Leer juridische vraagstukken herkennen en begrijpen, en integreer ze doeltreffend in het mediationproces. Verdiep je kennis van wet- en regelgeving en pas deze toe op specifieke situaties. Ontwikkel de vaardigheid om juridische informatie helder en begrijpelijk te communiceren met betrokken partijen. Schrijf je in en vergroot je juridisch inzicht als bemiddelaar, voor rechtvaardige en duurzame oplossingen.

Vermogensverdeling

Ontdek bij onze opleiding de juridische kant van vermogensverdeling. Leer over huwelijkse voorwaarden, privébezittingen, waardebepaling van goederen, hypotheek en NHG, Wet Schuldsanering, Pensioenverevening en het opstellen van een convenant en ouderschapsplan. Indiening bij de Rechtbank en eventuele toevoegingen via RvR komen ook aan bod. Vergroot je expertise in familierecht en schrijf je nu in.

Onderhandelen

Ontdek tijdens onze opleiding scheidingsmediator hoe je jouw onderhandelingsvaardigheden naar een hoger niveau kunt tillen. Leer hoe je belangen kunt identificeren en creatieve oplossingen kunt genereren. Ontdek de geheimen van effectief onderhandelen volgens de befaamde Harvard-methode. Leer hoe je concrete acties formuleert om de gewenste resultaten te bereiken en duurzame oplossingen te implementeren in de praktijk. Meld je vandaag nog aan en ontwikkel jouw vaardigheden om succesvol te onderhandelen.

Contact opnemen of een vraag? Neem contact op!

Naam(Vereist)
Telefoonnummer(Vereist)

Reviews Masterclass Familiemediator

Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.