Opleiding mediator

Opleiding mediator, klinkt dat jou als muziek in de oren? Dan is onze registermediator beroepsopleiding op hbo+ niveau wellicht iets voor jou! Deze opleiding voorziet je niet alleen van de essentiële technieken en vaardigheden die nodig zijn in mediation, maar biedt tevens de vereiste kennis op diverse vlakken. Je verwerft niet alleen inzicht in het mediationproces, maar ook in sociale en psychologische aspecten.

Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan de juiste houding en gedrag van de mediator. Schrijf je in voor onze MfN en ADR erkende basisopleiding en maak de weg vrij om een succesvolle mediator te worden!

Opleiding Mediator

MfN Register Mediator

Een professionele en kundige MfN mediator worden?

€ 3.675,-
vrijgesteld van BTW

Assessment training

De laatste stap naar jouw MfN registratie: het praktijkexamen!

€ 775,-
vrijgesteld van BTW

MfN Familie Mediator

Word een echte scheidingsspecialist!


€ 2.975,-
vrijgesteld van BTW

Nieuwe Masterclasses!

Volg een van onze nieuwe Masterclasses van André Tolman.

€ 225,-                            vrijgesteld van BTW

Opeldingen

Traject van de opleiding mediator

Onze opleiding heeft als doel de deelnemers bekend te maken in het grondige vergaren van kennis m.b.t. conflicthanteringstheorieën, verschillende vraagtechnieken en interventiemethoden te oefenen, een helder begrip van onderhandelen te ontwikkelen en de capaciteit om gemaakte afspraken doeltreffend vast te leggen. Het is van vitaal belang dat de deelnemers zich de kennis binnen de opleiding mediator eigen maken zoals beschreven in het mediationhandboek en indien nodig de theoretische toets afleggen.

Gedurende de opleiding wordt intensief geoefend, waardoor de mediator een diepgaand inzicht krijgt in het verloop en de praktische toepassing van het mediationproces. Door praktijkgerichte oefeningen kan de aspirant-mediator zich grondig voorbereiden op het praktijkassessment. Belangrijk voor de opleiding mediator.

Wil jij Mediator worden?

En precies weten waar je aan toe bent?

Download dan onze GRATIS studiegids!

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer....

Communicatie

Gedurende de initiële fase en verkennende fase van de mediation training verwerft de mediator twee essentiële vaardigheden. De mediator dient zichzelf te presenteren als een “ware” individu, wat leidt tot oprechtheid en betrokkenheid. Daarnaast ontwikkelt de opleiding mediator de kunst van het smeden van een hartelijke, doch professionele band. Dit bevordert vertrouwen, begrip en medeleven, en vormt een solide fundament voor doeltreffende communicatie en een ondersteunende omgeving voor mediation.

Regie

Als mediator draag je de verantwoordelijkheid om het proces te sturen – jouw attitude, gedrag en communicatie zijn van doorslaggevend belang. Wat zijn jouw persoonlijke overtuigingen en waarden? Hoe ga je hiermee om gedurende de mediation? Hoe identificeer en waardeer je de sterke punten van de deelnemers in het mediationproces? Het is van vitaal belang om te oefenen met de aanvangsfase en de eerste stap van de verkenningsfase, zodat je deze vaardigheden kunt ontwikkelen en verfijnen.

Ethiek

Binnen de mediation training leggen we de nadruk op ethiek. We onderzoeken de potentiële valkuilen waarin mediators kunnen terechtkomen. We verkennen de intenties en ondersteuning van de mediator en ontwikkelen bekwaamheid om vanuit standpunten naar behoeften en belangen te gaan. Daarnaast reflecteren we op onze eigen veronderstellingen en beoordelingsvermogen. Als aanvulling introduceren we de Transactionele Analyse als een methode die de mediator gedurende het proces kan benutten.

Conflicten

Ontdek de immense kracht van Glasl’s conflicttheorie! Deze revolutionaire aanpak verschaft diepgaand inzicht in de diverse stadia van conflicten en biedt effectieve strategieën om ze aan te pakken. Leer de valkuilen te herkennen en verwerf waardevolle instrumenten om vanuit standpunten naar behoeften en belangen te navigeren. Vergroot je bekwaamheid om conflicten te doorgronden en op te lossen, waardoor je als mediator veerkrachtiger wordt. Binnen de opleiding mediator verrijk je jezelf met deze vaardigheden en behaal je optimale resultaten in conflictbemiddeling en overstijg je grenzen.

Heb je interesse of een vraag? Neem contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews Masterclass Familiemediator

Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.