Opleiding mediation

Opleiding mediation volgen bij Lifemediation? Wij hanteren een uitgebreid leertraject dat je voorbereidt op een boeiende carrière als mediator. Duik in de essentiële vaardigheden en kennis die nodig zijn om conflicten op te lossen en positieve verandering te bewerkstelligen. Leer communicatietechnieken, conflictanalyse, onderhandelingsvaardigheden en meer. Ontwikkel een diepgaand begrip van juridische, ethische en psychologische aspecten in bemiddelingssituaties. Tijdens praktijkoefeningen krijg je de kans om je vaardigheden in de praktijk te brengen onder begeleiding van ervaren professionals. Schrijf je in voor de opleiding mediation en zet de eerste stap naar een lonende en betekenisvolle carrière als mediator.

Opleiding Mediation

MfN Register Mediator

Een professionele en kundige MfN mediator worden?

€ 3.675,-
vrijgesteld van BTW

Assessment training

De laatste stap naar jouw MfN registratie: het praktijkexamen!

€ 775,-
vrijgesteld van BTW

MfN Familie Mediator

Word een echte scheidingsspecialist!


€ 2.975,-
vrijgesteld van BTW

Nieuwe Masterclasses!

Volg een van onze nieuwe Masterclasses van André Tolman.

€ 225,-                            vrijgesteld van BTW

Opeldingen

Ons traject

Tijdens de opleiding mediation ligt de focus op het vertrouwd raken met mediation en het verkennen van diverse conflicttheorieën. Je oefent met uiteenlopende vraagstellingen en interventiemethoden, terwijl je leert over de essentie van onderhandelen en het vastleggen van gemaakte afspraken. Het is van cruciaal belang om de kennis uit het mediationhandboek eigen te maken en indien nodig de theoretische toets af te leggen.

Gedurende het leertraject worden regelmatig praktische oefeningen ingezet om inzicht te krijgen in het verloop van het mediationproces en de praktische toepassing ervan. Deze praktijkoefeningen bereiden je voor op het praktijkassessment, waarin je jezelf als toekomstig mediator kunt profileren.

Wil jij Mediator worden?

En precies weten waar je aan toe bent?

Download dan onze GRATIS studiegids!

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer....

Communicatie

Tijdens de start- en verkenningfase van de opleiding mediation ontwikkel je twee cruciale vaardigheden. Je leert jezelf op een authentieke manier in te zetten, waardoor oprechtheid en betrokkenheid ontstaan. Daarnaast leer je hoe je een warme, doch professionele relatie kunt opbouwen. Dit stimuleert vertrouwen, begrip en empathie, en legt een stevige basis voor effectieve communicatie en een ondersteunende mediationomgeving. Met deze essentiële vaardigheden ben je in staat om als mediator het verschil te maken en succesvol te bemiddelen in diverse situaties.

Regie

Als mediator draag je de verantwoordelijkheid voor het begeleiden van het proces – jouw houding, gedrag en communicatie spelen hierbij een cruciale rol. Hoe ga je om met je persoonlijke waarden en normen tijdens de bemiddeling? Hoe herken en waardeer je de sterke punten van de deelnemers? Door te oefenen met de openingsfase en de eerste stappen van de verkenning, kun je deze vaardigheden verder ontwikkelen en verfijnen. Investeer in jezelf als bemiddelaar, zodat je effectief kunt bijdragen aan het succesvol begeleiden van het mediationproces.

Ethiek

In de opleiding mediation leggen we o.a. de nadruk op ethiek. We analyseren de potentiële struikelblokken waar een bemiddelaar mee te maken kan krijgen. We onderzoeken de intenties en begeleiding van de bemiddelaar en ontwikkelen vaardigheden om van standpunten naar behoeften en belangen te gaan. Ook introduceren we de transactionele analyse als een waardevolle techniek die de bemiddelaar gedurende het proces kan toepassen. Investeer in je ethische bewustzijn en word een effectieve mediator!

Conflicten

Binnen de opleiding mediation worden conflicten onder de loep genomen. Je leert hoe je conflicten kunt begrijpen, analyseren en effectief kunt aanpakken. Verken verschillende conflictstijlen en ontwikkel vaardigheden om partijen te begeleiden naar constructieve oplossingen. Leer omgaan met emotionele reacties en weerstand, en creëer een veilige ruimte voor open communicatie. Met de juiste kennis en tools ben je in staat conflicten binnen de opleiding en daarbuiten te hanteren en te transformeren naar positieve uitkomsten.

Heb je interesse of een vraag? Neem contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews Masterclass Familiemediator

Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.