Arbeidsmediator worden?

Je wordt specialist in het begeleiden van arbeidsconflicten. De opleiding is een mix van theorie en het trainen van praktische vaardigheden. Psychosociale en juridische aspecten nadrukkelijk aan de orde.

Daarnaast is er aandacht voor de financiële en fiscale gevolgen van een arbeidsconflict. Tijdens de opleiding wordt een uitgebalanceerd 4 stappenplan behandeld om het arbeidsconflict op te lossen.

Arbeidsmediator worden
Tijdens de opleiding :
  • Doe je kennis over jezelf op als mediator.
  • Leer je over de instrumenten die je kunt gebruiken bij arbeidsmediation.
  • Ontdek je de valkuilen die tijdens arbeidsmediation aanwezig zijn zoals, contra-indicaties, verborgen agenda ‘s en de afwezigheid van deskundigen en sociale voorzieningen.

Je wordt opgeleid tot een Arbeidsmediator die beantwoordt aan het “algemene beroepsprofiel Arbeidsmediator” zoals dit door de Vereniging Arbeidsmediator Nederland (VAN) is vastgesteld. Het is de verwachting dat deze opleiding op termijn zal worden geaccrediteerd door de Mediation federatie Nederland. Een Arbeidsmediator is een Registermediator die zich aantoonbaar heeft gekwalificeerd in het begeleiden van conflicten die zich voordoen tussen individuen en/of groepen in organisaties.

Tablet

Vraag onze GRATIS studiegids aan

Kies voor kwaliteit

Kies verstandig voor je toekomst: investeer in een MfN Mediator opleiding. Lifemediation garandeert een betrouwbare en hoogwaardige opleiding die jouw carrière vooruit zal helpen. Ontwikkel de benodigde vaardigheden om succesvol je eigen praktijk te starten met onze praktijkgerichte aanpak.

De Arbeidsmediator zorgt ervoor dat er een oplossing wordt gevonden die voor alle partijen acceptabel is. Dit kan betekenen:

  • Herstel van de samenwerking
  • Overplaatsing of detachering naar een andere afdeling of organisatie
  • Beëindiging van de arbeidsovereenkomst van één (of beide) partijen.

Niveau van de mediation opleiding:
Werk- en denkniveau HBO

Vereiste vooropleiding:
Een deelnemer aan de opleiding moet kunnen aantonen over HBO werk- en denkniveau te beschikken.

Kosten deelname:
€ 1.650,00 (vrijgesteld van BTW) inclusief de locatiekosten, literatuur, lunch.

Duur van opleiding:
De opleiding heeft 4 opleidingsdagen(dus 8 dagdelen). Deze opleidingsdagen zijn verdeeld in 2 blokken van 2 dagen met tussenliggende studie-, reflectie- en intervisieopdrachten.

Onze Missie
Scroll naar boven

Schrijf je in en

Ontvang de laatste informatie over Mastereclasses
en PE punten

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.