Volg onze MfN erkende familie mediator opleiding en word echtscheidingsspecialist!
Met onze erkende opleiding tot MfN Familiemediator, word je een echtscheidingsspecialist. Er komt tijdens de opleiding veel diepgaande theoretische kennis aan bod, maar de focus ligt op de praktijk en de praktische oefensessies. Hiermee onderscheiden wij ons van andere opleidingen. Wil je familiemediator worden? Dan is dit dé juiste keuze!
Wil je in het MfN register aangemerkt worden als familiemediator, dan is het belangrijk om te weten dat je de basisopleiding tot MfN registermediator succesvol hebt afgerond. Dit betekent dat je geslaagd moet zijn voor zowel het theorie- als praktijkexamen (assessment). Deze examens zijn beide af te leggen via exameninstituut Intop.


Natuurlijk kun je de MfN Familiemediator opleiding ook volgen als je géén Basisopleiding MfN Mediator hebt gevolgd. Dan is het een verrijking voor je vak, op welk vlak dat dan ook ligt!
De aangeboden stof kenmerkt zich vooral door de praktische uitvoerbaarheid. Je ontvangt tijdens de opleiding uitvoerige achtergrondinformatie en zeer relevante documenten die je goed kunt gebruiken in je eigen mediationpraktijk.
Wij besteden veel aandacht aan mediationvaardigheden en praktijkvoorbeelden. Ook ervaringen uit de groep worden als casus ingezet om technieken en vaardigheden te oefenen. Onze opleiding MfN Familiemediator is zo opgezet dat je als mediator meteen houvast hebt om het geleerde op dezelfde manier in je eigen mediationpraktijk toe te kunnen passen. Zo krijg je bijvoorbeeld tijdens de opleiding toegang tot Split-Online om te kunnen oefenen met het maken van alimentatieberekeningen. Kijk hier voor meer informatie
Wil jij Mediator worden?
En precies weten waar je aan toe bent?
Download dan onze GRATIS studiegids!
- Hoe lang duurt de opleiding
- Wat gaat dat kosten
- Wil je gespreid betalen?
- Korting op totaalpakket!
- Gratis website voor je eigen praktijk?
Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer....
Kies voor kwaliteit
Locaties:
De opleiders van Lifemediation
Een terugbelverzoek achterlaten?
De inhoud van de MfN basis mediator opleiding
Blok 1: Partners – De wijze van hoe partners van elkaar gaan scheiden bepaalt uiteindelijk hoe zij hun rol als ouders weer op kunnen pakken. Aan de orde komen onder meer: de fasering van de scheidingsmelding, de systeemtheorie, Transactionele Analyse, emoties, rouw en verwerking.
Blok 2: Kinderen – Het paraplugesprek; het effect van scheiden op de kinderen; communicatie tussen ouders en kinderen; loyaliteitsconflicten; ouderverstoting; omgaan met huiselijk geweld; Zorgmodel van Leuven; omgaan met het ouderschapsplan; juridische, financiële en fiscale kaders kinderen.
Blok 3: Onderhoudsplicht kinderen en partners – Juridische, financiële en fiscale informatie; biologisch ouderschap, erkenning en gezag; juridische onderhoudsverplichtingen kinderen, Tremanormen: behoefte en draagkracht; fiscaliteit, toeslagen, herzieningsmomenten kinder- en partneralimentatie; nieuwe wetsvoorstellen in de maak; schenken en erven. Inzichtelijk stappenplan voor het doornemen van testamenten.
Blok 4: Vermogensverdeling – Juridische relatievorm; Huwelijkse Voorwaarden; Wat is en blijft privé; Waardebepaling goederen; de eigen woning; de hypotheek, NHG; Wet Schuldsanering; Wet Pensioenverevening; juridische, financiële en fiscale informatie; opstellen convenant en ouderschapsplan; indienen bij de Rechtbank; toevoegingen RvR.
Kortom: een gedegen opleiding voor de Professionele Familiemediator en de basis voor een eigen succesvolle praktijk!
Accreditatie en PE-punten
De opleiding is door het MfN geaccrediteerd en gewaardeerd met 48 PE-punten, waarvan 24 in categorie 1A en 24 in categorie 2, en misschien wel belangrijker: het levert een aantekening in het MfN-register tot Erkend Familiemediator op. Lees hier meer over PE punten voor mediation.
Opleidingsniveau:
Werk- en denkniveau HBO
Kosten deelname:
€ 2.975,- (vrijgesteld van BTW) inclusief de locatiekosten, literatuur, lunch en eventueel diner in geval van een avondprogramma.
Duur van de opleiding
De opleiding wordt gegeven in 8 dagen (16 dagdelen), verdeeld over vier blokken. In de tussenliggende tijd zijn er studie-, werk- en intervisieopdrachten.

