MfN Familiemediator

Volg onze MfN erkende familie mediator opleiding en word echtscheidingsspecialist!

Met onze erkende opleiding tot MfN Familiemediator, word je een echtscheidingsspecialist. Er komt tijdens de opleiding veel diepgaande theoretische kennis aan bod, maar de focus ligt op de praktijk en de praktische oefensessies. Hiermee onderscheiden wij ons van andere opleidingen. Wil je familiemediator worden? Dan is dit dé juiste keuze!

Wil je in het MfN register aangemerkt worden als familiemediator, dan is het belangrijk om te weten dat je de basisopleiding tot MfN registermediator succesvol hebt afgerond. Dit betekent dat je geslaagd moet zijn voor zowel het theorie- als praktijkexamen (assessment). Deze examens zijn beide af te leggen via exameninstituut Intop.

Voordelen Lifemediation

Natuurlijk kun je de MfN Familiemediator opleiding ook volgen als je géén Basisopleiding MfN Mediator hebt gevolgd. Dan is het een verrijking voor je vak, op welk vlak dat dan ook ligt!

De aangeboden stof kenmerkt zich vooral door de praktische uitvoerbaarheid. Je ontvangt tijdens de opleiding uitvoerige achtergrondinformatie en zeer relevante documenten die je goed kunt gebruiken in je eigen mediationpraktijk.

Wij besteden veel aandacht aan mediationvaardigheden en praktijkvoorbeelden. Ook ervaringen uit de groep worden als casus ingezet om technieken en vaardigheden te oefenen. Onze opleiding MfN Familiemediator is zo opgezet dat je als mediator meteen houvast hebt om het geleerde op dezelfde manier in je eigen mediationpraktijk toe te kunnen passen. Zo krijg je bijvoorbeeld tijdens de opleiding toegang tot Split-Online om te kunnen oefenen met het maken van alimentatieberekeningen. Kijk hier voor meer informatie

Wat ga je doen?

Een gedegen opleiding voor de Professionele Familiemediator en de basis voor een eigen succesvolle praktijk!
Accreditatie en PE-punten
De opleiding is door het MfN geaccrediteerd en gewaardeerd met 48 PE-punten, waarvan 24 in categorie 1A en 24 in categorie 2, en misschien wel belangrijker: het levert een aantekening in het MfN-register tot Erkend Familiemediator op. Lees hier meer over PE punten voor mediation.

Opleidingsniveau:
Werk- en denkniveau HBO

Kosten deelname:
€ 2.975,- (vrijgesteld van BTW) inclusief de locatiekosten, literatuur, lunch en eventueel diner in geval van een avondprogramma.

Duur van de opleiding
De opleiding wordt gegeven in 8 dagen (16 dagdelen), verdeeld over vier blokken. In de tussenliggende tijd zijn er studie-, werk- en intervisieopdrachten.

Onze kernwaarden

Wil jij Mediator worden?

En precies weten waar je aan toe bent?

Download dan onze GRATIS studiegids!

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer....

Over Ons
Na afronding van de opleiding heb je voldoende kennis en vaardigheden in huis voor het theorie-examen en voor de praktijktoets. Bovendien stellen de verworven technieken en vaardigheden je in staat een eigen mediation praktijk te starten. Daarnaast zullen ze je van pas komen op het gebied van mediation, communicatie, (team)coaching, personeelszorg, klachtafhandeling, vertrouwenspersoon en conflictmanagement. Onze Basisopleiding mediator register is geaccrediteerd door het MfN.Voor de indeling van de 5 modules klik hier.

Heb je een vraag aan ons?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kies voor kwaliteit

Kies verstandig voor je toekomst: investeer in een MfN Mediator opleiding. Lifemediation garandeert een betrouwbare en hoogwaardige opleiding die jouw carrière vooruit zal helpen. Ontwikkel de benodigde vaardigheden om succesvol je eigen praktijk te starten met onze praktijkgerichte aanpak.
Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.