MfN Mediator

MfN mediator worden, klinkt dat jou als muziek in de oren?

Wellicht spreekt onze MfN geregistreerde mediator training op het niveau van hoger beroepsonderwijs je aan! Deze opleiding biedt niet enkel de noodzakelijke technieken en vaardigheden die vereist zijn in bemiddeling, maar verschaft tevens de benodigde kennis op diverse gebieden. Je vergaart niet alleen begrip van het bemiddelingsproces, maar ook van sociale en psychologische facetten.

Bovendien wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de juiste houding en gedrag van de bemiddelaar. Schrijf je in voor onze basisopleiding die erkend is door MfN en ADR en effen het pad naar een succesvolle bemiddelaarscarrière!

MfN Mediator

MfN Register Mediator

Een professionele en kundige MfN mediator worden?

€ 3.675,-
vrijgesteld van BTW

Assessment training

De laatste stap naar jouw MfN registratie: het praktijkexamen!

€ 775,-
vrijgesteld van BTW

MfN Familie Mediator

Word een echte scheidingsspecialist!


€ 2.975,-
vrijgesteld van BTW

Nieuwe Masterclasses!

Volg een van onze nieuwe Masterclasses van André Tolman.

€ 225,-                            vrijgesteld van BTW

Opeldingen

Het traject

Het doel van onze opleiding is om de deelnemers vertrouwd te maken met het vergaren van kennis betreffende theorieën over conflictbeheersing, het oefenen van diverse vraagtechnieken en interventiemethoden, het ontwikkelen van een helder begrip van onderhandelen, en het vermogen om gemaakte afspraken effectief vast te leggen. Het is van cruciaal belang dat de deelnemers zich de kennis eigen maken die wordt beschreven in het handboek voor bemiddeling en indien nodig de theoretische evaluatie afleggen.

Gedurende de opleiding wordt er intensief getraind, zodat de bemiddelaar een diepgaand inzicht verkrijgt in het verloop en de praktische toepassing van het bemiddelingsproces. Door praktijkgerichte oefeningen kan de aspirant-bemiddelaar zich grondig voorbereiden op de praktijkbeoordeling.

Wil jij Mediator worden?

En precies weten waar je aan toe bent?

Download dan onze GRATIS studiegids!

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer....

Communicatie

Tijdens zowel de aanvangsfase als de verkenningsfase van de mediationtraining verwerft de bemiddelaar twee fundamentele vaardigheden. De mediator moet in staat zijn zichzelf authentiek te presenteren, wat resulteert tot oprechtheid en betrokkenheid. Daarnaast ontwikkelt de opleiding voor mediators de kunst van het smeden van een warme, doch professionele band. Dit stimuleert vertrouwen, begrip en medeleven, en legt een stevig fundament voor effectieve communicatie en een ondersteunende omgeving voor bemiddeling.

Regie

Als mediator draag je de verantwoordelijkheid om het proces te sturen. Jouw houding, gedrag en communicatie zijn van cruciaal belang. Wat zijn jouw persoonlijke overtuigingen en waarden? Hoe ga je hiermee om tijdens de bemiddeling? Hoe identificeer en waardeer je de sterke punten van de cliënten in het bemiddelingsproces? Het is van essentieel belang om te oefenen met zowel de aanvangsfase als de eerste stap van de verkenningsfase, zodat je deze vaardigheden kunt ontwikkelen en verfijnen.

Ethiek

Ethiek is een van de belangrijkste onderwerpen van de de training. We onderzoeken de mogelijke valkuilen waarin bemiddelaars kunnen belanden. We verkennen de intenties en ondersteuning van de bemiddelaar en ontwikkelen de vaardigheid om vanuit verschillende standpunten naar behoeften en belangen te gaan. Daarnaast reflecteren we op onze eigen aannames en beoordelingsvermogen. Ook introduceren we de Transactionele Analyse als een benadering die de mediator gedurende het proces kan hanteren.

Conflicten

Ontdek de immense kracht van de conflicttheorie van Glasl en laat je verrassen! Deze baanbrekende benadering biedt diepgaand inzicht in de verschillende fasen van conflicten en reikt effectieve strategieën aan om ze aan te pakken. Leer de valkuilen te herkennen en verwerf waardevolle instrumenten om te navigeren vanuit diverse standpunten naar uiteenlopende behoeften en belangen. Binnen de bemiddelingstraining verrijk je jezelf met deze vaardigheden en behaal je optimale resultaten in conflictbemiddeling, waarbij je grenzen overstijgt en nieuwe hoogten bereikt.

Heb je interesse of een vraag? Neem contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews Masterclass Familiemediator

Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.