MfN Mediator Worden

MfN mediator worden, klinkt dat jou als muziek in de oren? Dan is onze opleiding voor MfN-geregistreerde mediators, op het niveau van HBO+, zeker wat voor jou! Deze training biedt niet alleen de essentiële technieken en vaardigheden die vereist zijn in de bemiddeling, maar voorziet je ook van de nodige kennis op uiteenlopende vlakken. Je verwerft niet alleen begrip van het bemiddelingsproces, maar ook van sociale en psychologische aspecten.

Bovendien wordt er ruimschoots aandacht besteed aan de juiste houding en gedrag van de bemiddelaar. Schrijf je in voor onze basisopleiding die erkenning geniet van MfN en ADR, en effen het pad naar een succesvolle loopbaan als bemiddelaar!

MfN Mediator Worden

MfN Register Mediator

Een professionele en kundige MfN mediator worden?

€ 3.675,-
vrijgesteld van BTW

Assessment training

De laatste stap naar jouw MfN registratie: het praktijkexamen!

€ 775,-
vrijgesteld van BTW

MfN Familie Mediator

Word een echte scheidingsspecialist!


€ 2.975,-
vrijgesteld van BTW

Nieuwe Masterclasses!

Volg een van onze nieuwe Masterclasses van André Tolman.

€ 225,-                            vrijgesteld van BTW

Opeldingen

Het traject

Het is ons doel om onze deelnemers volledig vertrouwd te maken met de essentiële kennis, vaardigheden en houding die vereist zijn voor effectieve bemiddeling. De opleiding richt zich op het begrijpen van conflicttheorieën, het beheersen van vraagtechnieken, interventiemethoden en onderhandelingsprincipes. Deelnemers die MfN mediator worden leren hoe ze constructieve communicatie kunnen faciliteren, afspraken kunnen vastleggen en oplossingen kunnen vinden voor conflicten. 

De opleiding legt een solide basis voor een succesvolle carrière als mediator, waarbij deelnemers in staat zijn conflicten op een constructieve en vreedzame manier te begeleiden.

Wil jij Mediator worden?

En precies weten waar je aan toe bent?

Download dan onze GRATIS studiegids!

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer....

Communicatie

Bij het onderdeel communicatie binnen de opleiding leren de deelnemers de fundamenten van effectieve communicatie in bemiddelingssituaties. Ze ontwikkelen vaardigheden zoals actief luisteren, non-verbale communicatie en het stellen van de juiste vragen. Daarnaast worden technieken voor het bevorderen van begrip en het oplossen van misverstanden behandeld. De focus ligt op het opbouwen van een vertrouwensvolle en open communicatie tussen partijen, wat essentieel is voor het bereiken van duurzame oplossingen en het bevorderen van een harmonieuze samenwerking.

Regie

De mediator heeft de regie tijdens een gesprek met cliënten. Hoe doe je dat? De deelnemers leren hoe ze de leiding kunnen nemen en de structuur kunnen bewaken tijdens bemiddelingssessies. Ze worden getraind in het creëren van een veilige en evenwichtige omgeving, het begeleiden van gesprekken en het hanteren van eventuele spanningen of emoties. Door deze regievaardigheden kunnen mediators de voortgang van het proces bewaken en zorgen voor een effectieve en succesvolle bemiddeling.

Ethiek

Bij het onderdeel “Ethiek” van de opleiding tot MFN mediator worden draait alles om de juiste en eerlijke aanpak. We bespreken de belangrijke kwesties van ethiek en professioneel gedrag die je tegenkomt in bemiddelingssituaties. Je leert hoe je ethische dilemma’s herkent en beslissingen neemt die gebaseerd zijn op integriteit, vertrouwelijkheid en onpartijdigheid. Het gaat erom dat je vertrouwen opbouwt en duurzame oplossingen vindt op een manier die rechtvaardig en respectvol is.

Conflicten

Conflicten vormen een centraal onderdeel van de opleiding tot MFN-mediator. We verkennen de aard en dynamiek van conflicten, en leren hoe ze kunnen worden begrepen en aangepakt. Deelnemers ontwikkelen vaardigheden om conflicten te analyseren, de onderliggende behoeften en belangen te identificeren, en constructieve oplossingen te vinden. We benadrukken het belang van empathie, communicatie en creativiteit om conflicten te transformeren naar kansen voor groei en samenwerking.

Contact opnemen of een andere vraag? Neem contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews Masterclass Familiemediator

Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.