Mediator worden opleiding

Mediator worden met een opleiding van Lifemediation? Onze opleiding tot mediator biedt jou de perfecte kans om gekwalificeerd MfN mediator te worden. Tijdens de opleiding ontdek je de geheimen van effectieve conflictbemiddeling en leer je de kunst van neutrale en gebalanceerde communicatie. Je verwerft diepgaande kennis over diverse bemiddelingsmethoden en -technieken. Met praktijkoefeningen en begeleiding van ervaren professionals ontwikkel je zelfvertrouwen in het begeleiden van gesprekken en het vinden van duurzame oplossingen. Schrijf je vandaag nog in voor de MfN mediator worden opleiding en zet de eerste stap naar een boeiende en lonende carrière als bemiddelaar.

Mediator Worden Opleiding
Een overzicht van de kennis die je opdoet tijdens onze mediator worden opleiding:
  • Kennis over jezelf als mediator; de belangrijkste spil in het mediation proces.
  • Gesprekstechnieken en methodische mediation vaardigheden.
  • Het proces van mediation; van intake tot afronding.
  • Kennis over de benodigde MfN mediation documenten en hoe je deze inzet.
  • Hoe je een eigen mediation praktijk kunt opzetten.
  • De theorie die je nodig hebt voor het theorie-examen Mediation.
  • De vaardigheden die je nodig hebt voor de praktijktoets Mediation; het live- of video-assessment.

Onze opleidingen:

MfN Register Mediator

Een professionele en kundige MfN mediator worden?

€ 3.675,-
vrijgesteld van BTW

Assessment training

De laatste stap naar jouw MfN registratie: het praktijkexamen!

€ 775,-
vrijgesteld van BTW

MfN Familie Mediator

Word een echte scheidingsspecialist!


€ 2.975,-
vrijgesteld van BTW

Nieuwe Masterclasses!

Volg een van onze nieuwe Masterclasses van André Tolman.

€ 225,-                            vrijgesteld van BTW

Opeldingen

Het traject

Het leertraject van onze mediator worden opleiding omvat een breed scala aan diverse aspecten die essentieel zijn voor het ontwikkelen van vaardigheden als bemiddelaar. Je leert de kunst van actief luisteren, het stellen van de juiste vragen en het begrijpen van non-verbale signalen. Daarnaast verdiep je je in verschillende bemiddelingsmethoden en -technieken, zoals onderhandelingen, conflicthantering en het oplossen van misverstanden. Je verwerft kennis over relevante juridische, ethische en psychologische vraagstukken die zich kunnen voordoen tijdens bemiddelingssessies. Dit alles wordt versterkt door praktijkoefeningen en begeleiding van ervaren professionals, waardoor je zelfvertrouwen groeit en je klaar bent om effectief te bemiddelen in diverse situaties.

Wil jij Mediator worden?

En precies weten waar je aan toe bent?

Download dan onze GRATIS studiegids!

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer....

Een terugbelverzoek achterlaten?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Communicatie

Ontdek binnen het communicatieonderdeel van onze mediator worden opleiding de essentiële basisprincipes voor effectieve communicatie in bemiddelingssituaties. Je versterkt jouw vaardigheden in actief luisteren, het begrijpen van non-verbale signalen en het stellen van doelgerichte vragen. Tevens worden technieken behandeld om begrip te bevorderen en misverstanden op te lossen. De nadruk ligt op het opbouwen van vertrouwen en openheid tussen betrokken partijen, wat van cruciaal belang is om duurzame oplossingen te bereiken en harmonieuze samenwerking te bevorderen. 

Juridisch

Tijdens onze mediator worden opleiding worden de belangrijke juridische aspecten met betrekking tot vermogensverdeling en juridische relatievormen. Leer over Huwelijkse Voorwaarden en wat als privébezit wordt beschouwd. Verdiep je in de Wet Schuldsanering en Wet Pensioenverevening. Ontwikkel jouw kennis op het gebied van juridische, financiële en fiscale informatie. Leer hoe je een convenant en ouderschapsplan opstelt en indient bij de Rechtbank. Ontdek ook de mogelijkheden van toevoegingen door de Raad voor Rechtsbijstand.

Ethiek

Ontdek tijdens onze mediator worden opleiding het belang van ethiek in bemiddelingssituaties. Leer ethische dilemma’s herkennen en integere beslissingen nemen op basis van vertrouwelijkheid, onpartijdigheid en integriteit. Versterk je ethische fundamenten en ontwikkel bewustzijn rondom ethische kwesties. Bouw vertrouwen op en vind duurzame oplossingen op een rechtvaardige en respectvolle manier. Schrijf je in en ontwikkel je ethische bewustzijn als bemiddelaar, zodat je een positieve impact kunt maken in bemiddelingssituaties.

Paraplugesprek

Ontdek tijdens dit deel van de opleiding hoe je als bemiddelaar de belangen van kinderen behartigt. Leer effectief communiceren met ouders en kinderen, begrijp de impact van scheiding op kinderen en adresseer loyaliteitsconflicten. Ontwikkel vaardigheden om ouderverstoting, huiselijk geweld en het ouderschapsplan aan te pakken. Verken het Zorgmodel van Leuven en krijg inzicht in juridische, financiële en fiscale aspecten. Word een bekwame bemiddelaar die kinderen in scheidingssituaties ondersteunt. Meld je aan en vergroot je kennis en vaardigheden!

MfN Mediator worden opleiding

Lifemediation: een vooraanstaand opleidingscentrum voor mediators. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van uitmuntende leertrajecten die naadloos aansluiten bij het traject om een gecertificeerde MfN register mediator te worden. Mediation is een doeltreffende aanpak om geschillen buiten de rechtbank op te lossen. Het MfN register fungeert als een erkend stempel voor competente bemiddelaars in Nederland.

Droom je ervan om een mediator in echtscheidingen te worden? De educatieve programma’s van de mediator worden opleiding van Lifemediation omvatten een grondig en diepgaand curriculum, waarmee deelnemers worden voorbereid op alle facetten van het mediationproces. Van het aanscherpen van communicatieve vaardigheden en conflictoplossende tactieken tot het begrijpen en toepassen van ethische richtlijnen en juridische raamwerken, de opleiding van Lifemediation omhelst alle essentiële elementen om uit te groeien tot een vaardige en gecertificeerde bemiddelaar geregistreerd bij het MfN.

Gesteund door bedreven trainers en een praktijkgerichte aanpak, schept Lifemediation de optimale leersfeer om de noodzakelijke kennis en vaardigheden eigen te maken. Bovendien voldoen onze mediator worden opleiding aan de rigoureuze kwaliteitsstandaarden van het MfN Register, wat deelnemers verzekert van een waardevolle investering in hun professionele ontwikkeling als bemiddelaar.”

Reviews Masterclass Familiemediator

Wat ga je doen?
Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.