Mediation opleiding

Mediation opleiding volgen, misschien is dat wat voor jou! Onze hbo+ beroepsopleiding MfN Registermediator biedt je niet alleen de juiste technieken en vaardigheden voor mediation, maar ook de vereiste kennis. Kennis op gebied van het proces, maar ook op het sociale en psychologische vlak. Bovendien besteedt de opleiding aandacht aan houding en gedrag van de mediator. Volg onze MfN en ADR erkende basisopleiding en word mediator!

Mediation Opleiding

MfN Register Mediator

Een professionele en kundige MfN mediator worden?

€ 3.675,-
vrijgesteld van BTW

Assessment training

De laatste stap naar jouw MfN registratie: het praktijkexamen!

€ 775,-
vrijgesteld van BTW

MfN Familie Mediator

Word een echte scheidingsspecialist!


€ 2.975,-
vrijgesteld van BTW

Nieuwe Masterclasses!

Volg een van onze nieuwe Masterclasses van André Tolman.

€ 225,-                            vrijgesteld van BTW

Opeldingen

Ons traject

Het doel van de opleiding is dat de deelnemer vertrouwd raakt met mediation, de theorieën over conflicthantering leert kennen, oefent met verschillende typen vragen en interventietechnieken, begrijpt wat onderhandelen inhoudt en in staat is om de gemaakte afspraken vast te leggen. Het is van essentieel belang dat de deelnemer zich de kennis over mediation (opgenomen in het handboek mediation) eigen maakt en indien nodig de theoretische toets kan afleggen.

Gedurende de opleiding zal er frequent geoefend worden, zodat de mediator een goed begrip krijgt van het verloop van het mediationproces en hoe dit in de praktijk toegepast kan worden. Door middel van praktijkoefeningen kan de toekomstige mediator zich voorbereiden op het praktijkassessment.

Wil jij Mediator worden?

En precies weten waar je aan toe bent?

Download dan onze GRATIS studiegids!

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer....

Communicatie

Tijdens de openingsfase en exploratiefase van de mediation opleiding leert de mediator twee belangrijke vaardigheden. De mediator moet zichzelf als een “echt” persoon inzetten, waardoor authenticiteit en betrokkenheid ontstaan. De mediator leert hoe je een warme, maar professionele band op gaat bouwen. Dit bevordert vertrouwen, begrip en empathie, en legt een solide basis voor effectieve communicatie en een ondersteunende mediationomgeving.

Regie

Als mediator ben je verantwoordelijk voor het sturen van het proces – jouw houding, gedrag en communicatie spelen een cruciale rol. Wat zijn jouw persoonlijke waarden en normen? Hoe ga je hiermee om tijdens het mediationproces? Hoe herken en waardeer je de sterke punten van de deelnemers in de mediation? Het is essentieel om te oefenen met de openingsfase en de eerste stap van de exploratiefase, zodat je deze vaardigheden kunt ontwikkelen en verfijnen.

Ethiek

Ethiek staat binnen de mediation opleiding centraal. We onderzoeken de mogelijke valkuilen waar een mediator in kan stappen. We verkennen de intenties en ondersteuning van de mediator, en ontwikkelen vaardigheden om van standpunten naar behoeften en belangen te gaan. Daarbij reflecteren we op onze eigen aannames en oordeelsvermogen. We introduceren de Transactionele Analyse als techniek die de mediator gedurende het proces kan toepassen.

Conflicten

We ontdekken de kracht van de conflicttheorie van Glasl! Deze baanbrekende benadering biedt inzicht in de verschillende fasen van conflicten en hoe deze effectief kunnen worden aangepakt. Leer de valkuilen te herkennen en krijg waardevolle tools om van standpunten naar behoeften en belangen te gaan. Vergroot je vermogen om conflicten te begrijpen en op te lossen, waardoor je sterker wordt als mediator. Verrijk je vaardigheden en bereik optimale resultaten in conflictbemiddeling.

Heb je interesse of een vraag? Neem contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews Masterclass Familiemediator

Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.