Familie mediator opleiding

Familie mediator opleiding volgen? Dat doe je natuurlijk bij Lifemedation! De opleiding tot familie mediator! Onze waardevolle opleiding bereidt je voor op het begeleiden van gezinnen in het oplossen van complexe familieconflicten. Als familie mediator speel je een cruciale rol bij echtscheidingen, voogdijgeschillen en erfeniskwesties. 

Je leert niet alleen de theoretische kennis, maar ontwikkelt ook praktische vaardigheden in communicatie, empathie en conflictbeheersing. Door het creëren van een neutrale en ondersteunende omgeving help je gezinsleden om veilig hun emoties en zorgen te uiten. Met deze opleiding zet je de eerste stap naar het bouwen van vreedzamere en harmonieuzere familierelaties. Wees klaar om gezinnen te helpen bij het vinden van duurzame oplossingen.

Familie Mediator Opleiding

MfN Register Mediator

Een professionele en kundige MfN mediator worden?

€ 3.675,-
vrijgesteld van BTW

Assessment training

De laatste stap naar jouw MfN registratie: het praktijkexamen!

€ 775,-
vrijgesteld van BTW

MfN Familie Mediator

Word een echte scheidingsspecialist!


€ 2.975,-
vrijgesteld van BTW

Nieuwe Masterclasses!

Volg een van onze nieuwe Masterclasses van André Tolman.

€ 225,-                            vrijgesteld van BTW

Opeldingen

Het traject

Het is ons doel om onze deelnemers volledig onder te dompelen in de essentiële kennis, vaardigheden en mentaliteit die nodig zijn voor doeltreffende bemiddeling. De opleiding richt zich op het grondig begrijpen van conflicttheorieën, het beheersen van effectieve vraagtechnieken, innovatieve interventiemethoden en onderhandelingsprincipes. De toekomstige MfN-mediators worden begeleid in het faciliteren van constructieve communicatie, het nauwkeurig documenteren van overeenkomsten en het ontdekken van tastbare oplossingen voor conflictsituaties.

De familie mediator opleiding legt een solide fundament voor een succesvolle carrière als bemiddelaar, waarbij deelnemers de bekwaamheid verwerven om conflicten op een constructieve en vreedzame wijze te begeleiden.

Wil jij Mediator worden?

En precies weten waar je aan toe bent?

Download dan onze GRATIS studiegids!

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer....

Communicatie

Het onderdeel communicatie bij de familie mediator opleiding van Lifemediation leren deelnemers de basis van effectieve communicatie in bemiddeling. Ze ontwikkelen vaardigheden zoals actief luisteren, non-verbale communicatie en het stellen van de juiste vragen. Technieken voor begrip en het oplossen van misverstanden worden behandeld. De focus ligt op het opbouwen van vertrouwen en open communicatie tussen partijen, wat essentieel is voor duurzame oplossingen en harmonieuze samenwerking. Verbeter je communicatievaardigheden tijdens onze opleiding!

Regie

Als mediator is het essentieel om de regie te voeren tijdens gesprekken met cliënten. Hoe bereik je dat? Onze deelnemers leren hoe ze de leiding kunnen nemen en de structuur kunnen bewaken tijdens bemiddelingssessies. Ze worden getraind in het creëren van een veilige en gebalanceerde omgeving. Met deze waardevolle regievaardigheden kunnen mediators de voortgang van het proces bewaken en zorgen voor een effectieve en succesvolle bemiddeling. Ontdek hoe jij als mediator de regie in handen kunt nemen tijdens onze opleiding!

Ethiek

In het “Ethiek” onderdeel van onze MFN-mediator opleiding draait alles om de juiste en eerlijke aanpak. We behandelen ethische kwesties en professioneel gedrag binnen bemiddeling. Leer dilemma’s herkennen en neem integere beslissingen gebaseerd op vertrouwelijkheid, onpartijdigheid en integriteit. Bouw vertrouwen op en vind duurzame oplossingen op een rechtvaardige en respectvolle manier. Versterk je ethische fundamenten als mediator met onze opleiding en maak een positieve impact op bemiddelingssituaties.

Conflicten

Conflicthantering is essentieel in de familie mediator opleiding. Ontdek de aard en dynamiek van conflicten en leer ze begrijpen en aanpakken. Ontwikkel analytische vaardigheden om behoeften en belangen te identificeren en constructieve oplossingen te vinden. Empathie, communicatie en creativiteit zijn cruciaal om conflicten om te zetten in groeikansen. Word een bekwame mediator die harmonie en samenwerking bevordert. Meld je aan voor onze opleiding en versterk je vaardigheden in conflicthantering en bemiddeling.

Contact opnemen of een vraag? Neem contact op!

Reviews Masterclass Familiemediator

Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.