Basis MfN registermediator opleiding

Voordelen Lifemediation

Een overzicht van de kennis die je opdoet tijdens deze opleiding:

  • Kennis over jezelf als mediator; de belangrijkste spil in het mediation proces
  • Gesprekstechnieken en methodische mediation vaardigheden
  • Het proces van mediation; van intake tot afronding
  • Kennis over de benodigde MfN mediation documenten en hoe je deze inzet
  • Hoe je een eigen mediation praktijk kunt opzetten
  • De theorie die je nodig hebt voor het theorie-examen Mediation
  • De vaardigheden die je nodig hebt voor de praktijktoets Mediation; het live- of video-assessment
Wat ga je doen?

Niveau van de opleidingWerk- en denkniveau HBO.

Vereiste vooropleiding: Een deelnemer aan de basisopleiding moet kunnen aantonen over minimaal HBO werk- en denkniveau te beschikken, op basis van eerder verworven kennis of competentie (EVK of EVC).

Kosten deelname: € 3.675,- (vrijgesteld van BTW) inclusief de locatie-kosten, literatuur, lunch en eventueel het diner indien er een avondprogramma is.

Kosten examens (Intop): Examens worden afgenomen bij exameninstituut Intop. Pas als je deze examens behaald hebt kun je je inschrijven bij het MfN. Let op, de bovengenoemde prijs is exclusief de kosten voor het theorie-examen (€ 299,-), het video-praktijkexamen (€ 910,-) of live-praktijkexamen (€ 1.775,-). Deze kosten dienen rechtstreeks aan Intop te worden voldaan. Kijk voor meer informatie over de mediation-examens van Intop op www.mediationtoets.nl.   

Duur van de opleiding: Onze basisopleiding bestaat uit 11 dagen. Deze zijn verdeeld in 5 blokken van 2 dagen, (dus in totaal 20 dagdelen) met tussenliggende studie-, reflectie- en intervisiecontacten. Daarnaast zijn er huiswerkopdrachten, verplicht studiemateriaal, praktijkoefeningen en de nodige theorie. De laatste dag is een terugkomdag. Op deze dag kun je de opgedane ervaringen en vragen met je collega’s van de opleiding delen. Aan de trainer kun je nog vragen stellen over eventuele toepassingen, praktijkvragen, deskundigen en alles wat belangrijk is voor jou. Deze terugkomdag plannen we tijdens de opleiding. Na afronding van de eerste 10 opleidingsdagen is het wel al mogelijk om het theorie-examen bij Intop af te leggen.

Co-mediation: Bij Lifemediation houden we van een persoonlijke en praktische aanpak. Het is onze overtuiging én ervaring dat door veel oefenen tijdens de opleiding, onze cursisten met een voorsprong beginnen aan hun carrière. Onze docenten zijn daarom ook ervaren MfN mediators met een enorme vakkennis. Ter ondersteuning van je voorsprong, bieden we de mogelijkheid om, na het afronden van de studie en je je hebt geregistreerd als MfN mediator, mee te lopen als co-mediator. Dan doe je onder een mentor om ervaring op te doen. Dit helpt je zeker te zijn van een optimale begeleiding naar je zelfstandigheid! Een fantastische opstap! Tijdens de opleiding wordt dit uitvoerig besproken en kun je je hiervoor aanmelden.

Onze kernwaarden

Meer weten over Lifemediation?

En precies weten waar je aan toe bent?

Download dan onze GRATIS studiegids!

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer....

Over Ons

Na afronding van de opleiding heb je voldoende kennis en vaardigheden in huis voor het theorie-examen en voor de praktijktoets. Bovendien stellen de verworven technieken en vaardigheden je in staat een eigen mediation praktijk te starten. Daarnaast zullen ze je van pas komen op het gebied van mediation, communicatie, (team)coaching, personeelszorg, klachtafhandeling, vertrouwenspersoon en conflictmanagement. Onze opleiding is geaccrediteerd door het MfN.

Voor de indeling van de 5 modules klik hier.

Heb je een vraag aan ons?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kies voor kwaliteit

Kies verstandig, kies Lifemediation. Lifemediation garandeert een betrouwbare en hoogwaardige opleiding die jouw carrière vooruit zal helpen. Ontwikkel de benodigde vaardigheden om succesvol je eigen praktijk te starten met onze praktijkgerichte aanpak.

Scroll naar boven

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.