Basisopleiding Registermediator

5 x 2 dagen
€ 3.675,- vrijgesteld van BTW
Inclusief boeken, lunch en locatiekosten
Kleine groepen
Persoonlijke aandach

De volgende stap in je carrière:

Word mediator en volg onze MfN en ADR erkende basisopleiding.

Onze hbo+ beroepsopleiding MfN Registermediator biedt je niet alleen de juiste technieken en vaardigheden voor mediation, maar ook de vereiste kennis. Kennis op gebied van het proces, maar ook op het sociale en psychologische vlak. Bovendien besteedt de opleiding aandacht aan houding en gedrag van de mediator.
En wil je een eigen praktijk opzetten? Wij bieden uitgebreide nazorg en ondersteunen je in het vormgeven van je eigen bedrijf.

Een overzicht van de kennis die je opdoet tijdens deze opleiding:

  • Kennis over jezelf als mediator; de belangrijkste spil in het mediation proces
  • Gesprekstechnieken en methodische mediation vaardigheden
  • Het proces van mediation; van intake tot afronding
  • Kennis over de benodigde MfN mediation documenten en hoe je deze inzet
  • Hoe je een eigen mediation praktijk kunt opzetten
  • De theorie die je nodig hebt voor het theorie-examen Mediation
  • De vaardigheden die je nodig hebt voor de praktijktoets Mediation; het live- of video-assessment

Na afronding van de opleiding heb je voldoende kennis en vaardigheden in huis voor het theorie-examen en voor de praktijktoets. Bovendien stellen de verworven technieken en vaardigheden je in staat een eigen mediation praktijk te starten. Daarnaast zullen ze je van pas komen op het gebied van mediation, communicatie, (team)coaching, personeelszorg, klachtafhandeling, vertrouwenspersoon en conflictmanagement.

Voor de indeling van de 5 modules klik hier.

Onze Basisopleiding Registermediator is geaccrediteerd door het MfN.

Niveau van de mediation opleiding:
Werk- en denkniveau HBO

Vereiste vooropleiding:
Een deelnemer aan de Basisopleiding Registermediator moet kunnen aantonen over minimaal HBO werk- en denkniveau te beschikken, op basis van eerder verworven kennis of competentie (EVK of EVC).

Kosten deelname:
€ 3.675,- (vrijgesteld van BTW) inclusief de locatie-kosten, literatuur, lunch en eventueel het diner indien er een avondprogramma is. Inschrijven voor de opleiding.

Kosten examens (Intop):
Theorie-examen (Intop) € 285,-. Kosten video-assessment (praktijkexamen) € 835,-. Kies je voor een live-assessment dan zijn de kosten € 1.685,-. Deze kosten worden betaald aan Intop. Zie voor meer informatie over de mediation-examens www.mediationtoets.nl. 

Duur van opleiding:
De Basisopleiding Registermediator heeft 10 opleidingsdagen(dus 20 dagdelen). Deze opleidingsdagen zijn verdeeld in 5 blokken met tussenliggende studie-, reflectie- en intervisieopdrachten. Daarnaast zijn er huiswerkopdrachten, verplicht studiemateriaal (deelnemersmap/literatuur), voorbereidingen presentaties, praktijkoefeningen en theorie. Totale studielast bedraagt 150 uur voor de hele opleiding.

Aanvragen Studiegids

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.