Tweedaagse Assessmenttraining
Deze training bereidt je voor op het praktijkexamen dat elke mediator moet afleggen om MfN Registermediator te kunnen worden en ingeschreven te worden in het register. De trainers van Lifemediation hebben kennis van het assessment en zullen de mediator faciliteren om een video-opname te maken die mogelijk een voldoende resultaat zal geven voor de beoordeling (zie beoordelingsinstrument) bij het exameninstituut INTOP.
Belangrijk:
- Oefen de openingsfase van mediation.
- Het video-assessment duurt 40 minuten. Hier komen de intakefase en exploratiefase aan bod.
- Er zijn 2 trainers aanwezig, één voor het begeleiden van de deelnemer en één die de feedback geeft.
- Kosten van de 2 daagse assessmenttraining zijn € 775,00 BTW vrij per persoon, inclusief koffie, thee, water, lunch en locatiekosten.
Dag 1 - "Oefenen"
De intakefase; weet de mediator te benoemen wat mediation is? Wat is de taak van de mediator en wat is zijn werkwijze? Op dag 1 wordt er veel geoefend op de houding en vaardigheden van de aankomende mediator. Hoe presenteert en profileert de mediator zich? Zit er een mediator die ook daadwerkelijk de regie heeft over het mediationproces om de deelnemers op een veilige en gestructureerde wijze te begeleiden? Faciliteert de mediator de deelnemers in de mediation door actief te luisteren en de juiste vragen te stellen? Weet de mediator hoe om te gaan met de emoties van de deelnemers?
Dag 2 - "Doen"
Op dag 2 wordt één opname gemaakt van 40 minuten met acteurs. De mediator krijgt een rollenspel, vaak passend bij zijn/haar competenties. De praktijk leert dat met het voorbereiden bij elke kandidaat, het rollenspel en de feedback/evaluatie meestal ca 1,5 uur nodig is. Dat betekent 2 kandidaten 's morgens en 2 kandidaten 's middags. Zowel op dag 1 en 2 worden video opnames gemaakt en opgenomen op een eigen SD kaart. De deelnemer krijgt na de opname te horen “de opname is niet voldoende om in te sturen” of “de opname zou een kans maken om te kunnen slagen”.
In deze training:
- Wordt op dag één verteld en geoefend hoe het assessment in elkaar zit en op welke punten een beoordeling plaats zal vinden.
- Wen je aan de camera.
- Verdiep je de gesprekstechnische en methodische vaardigheden van 40 minuten assessmenttraining.
- Oefen je de structuur van het mediationproces van intake tot en met exploreren.
- Toon je de vaardigheden, benodigd voor de praktijktoets: het live- of video-assessment.
- Wordt op dag één per deelnemer 40 minuten het assessment geoefend en feedback gegeven over mogelijke verbeterpunten.
- Wordt op dag twee opnieuw een video opname gemaakt van 40 minuten en door de begeleider van de opname aangegeven of de opname enige kans van slagen heeft om voor beoordeling ingestuurd te worden.
Kies voor kwaliteit
Maak een waardevolle investering in je toekomstige carrière door te kiezen voor een opleiding tot MfN Mediator. Het is niet alleen een financiële investering, maar ook een investering in jezelf. Daarom is het essentieel om een betrouwbare opleider te selecteren. Lifemediation biedt een praktijkgerichte opleiding die zich volledig richt op het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle start van je eigen praktijk.
Locaties:
Aantal deelnemers:
3-4
Tijden:
Inloop 9:00 uur – Ochtend 9:30 u – 12:30 u – Middag 13:30 u – 16:30 u
Vereiste vooropleiding:
De deelnemer heeft in ieder geval een opleiding tot MfN Registermediator afgerond en het is wenselijk dat de deelnemer voldoende heeft geoefend in de rol en positie van mediator.
Kosten deelname:
De kosten voor deelname bedragen € 775,00 (0% BTW). Dit is inclusief locatiekosten, SD kaart (nodig voor het video-assessment), koffie, thee, water en uitgebreide lunch.
In deze training:
- De exploratiefase begint met de vraag “wie wil beginnen te vertellen wat er volgens hem/haar speelt” waarop de deelnemer zijn verhaal kan doen en de mediator geleerde vaardigheden en technieken toepast. Vervolgens vraagt de mediator de andere deelnemer zijn verhaal te doen en zo loopt de mediation verder. Wij letten met name op “het doel van de vraag” wat wil men daar mee bereiken en volgen de vragen in een logische volgorde (NLP)
- Is dag 2 geen passende opname gemaakt, dan kan de deelnemer zich voor een nieuwe opnamedag inschrijven. Is men al geruime tijd “uit de roulatie” dan kan de deelnemer wel eens mee doen in een al lopende opleiding. ( bij kleine groepen werkt dat beter dan bij grotere aantallen).